Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус призова страните да

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус призова страните да
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията е в критична фаза, да не позволяваме да се проточва

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус призова страните да работят дружно, с цел да се постави завършек на сериозната фаза на пандемията, съобщава " Ройтерс ".

Той акцентира, че към този момент разполагат с всички налични принадлежности за задачата.

Пандемията от COVID-19 към този момент навлиза в третата си година и ние сме в сериозен миг, заяви Гебрейесус на конференция в Женева дружно с министъра по икономическото съдействие и развиване на Германия Свеня Шулце.

" Трябва да работим дружно, с цел да сложим завършек на сериозната фаза на тази пандемия. Не може да позволим тя да се проточва, като се люшкаме сред суматохата и пренебрегването ", настоя той.

Преди дни СЗО разгласи, че Германия е станала най-големият донор на организацията. В исторически проект Съединените щати са създали най-големия финансов принос измежду страните членки за организацията.

От соя страна Шулце уточни, че главният приоритет на Германия, която пое председателството на Г-7, е да постави завършек на пандемията в международен мащаб. За задачата той прикани за  " всеобщо ускорена, в действителност световна акция за имунизиране ".

Събитието в Женева слага началото на седмица на съвещания на Изпълнителния съвет на СЗО, на които следва да бъдат разисквани основни аспекти от бъдещето на здравната организация на Организация на обединените нации, в това число кандидатурата на Гебрейсус за втори мандат и предлагането международната организация да стане по-финансово самостоятелна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР